In het voorjaar stond op de site van Nickelodeon een wedstrijd met als prijs een schoolreisje naar Moviepark in Bottrop, Duitsland. De opdracht was om voor Nickland (een onderdeel van Moviepark) een attractie te ontwerpen. Alex ging meteen aan de slag en tekende een filmset waardoor de bezoeker zich  aan een elastiek moet bewegen en de helden van Nickelodeon moet helpen hun vijanden te verslaan. Zijn creatie viel in de prijzen. Alex en al zijn klasgenoten waren ontzettend blij met zo'n mooie prijs. Er kwam echter een kink in de kabel.

Er was geen vervoer bij de prijs was inbegrepen en een bus huren werd te kostbaar. Er werd door school van afgezien om van de prijs gebruik te maken. Na navraag gedaan te hebben, bleek dat de prijs ook persoonlijk gebruikt kon worden en zo hebben we een aantal gezinnen gevraagd mee te gaan voor een gezellig dagje pretpark.

Op zondag 12 augustus was het zover, met 6 gezinnen en 2 oma's, zijn we naar Moviepark gereden. Om 8 uur 's morgens werd er verzameld bij het winkelcentrum, waarna in colonne richting Duitsland werd vertrokken. Al snel keerde 1 auto weer terug naar Benthuizen, aangezien er een portemonnee vergeten was. Op de snelweg in Duitsland dook één van de auto's de kant in, er kwam rook onder de motorkap vandaan. Na even stil gestaan te hebben, werd de reis vervolgd. Op de parkeerplaats van Moviepark aangekomen, werd de hulp van de ANWB ingeschakeld, zodat we aan het eind van de dag weer met alle auto's zouden kunnen vertrekken. Hierdoor moest één persoon een uurtje op de parkeerplaats achterblijven om op een monteur te wachten.

De overige groep was inmiddels weer compleet en trok het zonovergoten park in. Daar werd door een ieder genoten van de verschillende attracties, waaronder met z'n allen een tochtje door de ijstijd (Ice Age). Hierna werd er om 14.00 uur gezamenlijk gelunched.

Rond 6 uur vertrokken we weer richting Nederland, waar een geslaagde dag werd afgesloten met een lekker diner bij het wokrestaurant.

De foto's van deze dag staan in het fotoalbum