Max was uitgenodig op de klokhuis vragenuurover de ruimtevaart. Dit werd gehouden in het Evoluon in Eindhoven.

Max heeft zijn vraag gesteld en heeft antwoord gekregen. Lees verder voor zijn vraag en antwoord.

Verder heeft Max gezweeft en geleerd hoe je zelf raketten kan maken.

In het fotoalbum staan foto's van deze leuke dag.

De vraag van Max:

"Hoelang wordt er nog onderzocht of we kunnen wonen op de maan of een andere planeet en wanneer gaan ze het echt proberen?"

Max heeft antwoord gekregen van Mark, een derde jaars student, Natuurkunde: 

Allereerst kreeg ik uitleg dat het wel mogelijk is om op de maan of een andere planeet te wonen. In 1970 schreef Gerard K.O' Neill een boek over wonen in de ruimte. De ideeën die hij had zijn goed en zouden kunnen worden uitgevoerd. Zijn idee is om een soort fles te bouwen (waar ongeveer heel Amsterdam in past). In deze fles maken we de aarde na. Om te zorgen dat er planten kunnen groeien en we water hebben, kan in de fles een waterkringloop gemaakt worden, door de fles met een bepaalde snelheid rond te draaien. Op deze manier kun je ook zorgen voor zwarte kracht. En eigenlijk kan je dus zelf het klimaat besturen bijvoorbeeld dat je zorgt voor ’s nachts regen en de rest van de dag zon.

Leven in de ruimte

Bouwmaterialen om huizen enzo te bouwen, kunnen we uit de ruimte halen. Er zijn ook andere ideeën verzonnen om wonen in de ruimte mogelijk te maken. Het is dus mogelijk om op een andere planeet te wonen. Het is echter heel duur om spullen naar de maan te sturen en daarom doen ze geen onderzoek op de maan om daar te kunnen wonen. Er is ook geen noodzaak om op een andere planeet te gaan wonen. Dus ook al kunnen we in principe op de maan wonen, voorlopig blijven we met zijn alle op de aarde wonen. Zie: Klokhuis site .
In het volgende filmpje kan je de uitleg zien en horen:

{youtube}A9txvuevCv4{/youtube}