Zondagavond werden Jan en Mike naar station in Gouda gebracht door Annemarie en Sandra. Daar met de trein rechtstreeks naar Zeist-Driebergen. Daar stonden al mensen te wachten en allemaal oranje! De bus kwam al snel en konden we instappen. Het was helaas geen luxe bus met veel beenruimte, maar voor wel verzorgd met kussentjes, dekens, een oranje cowboyhoed en bekertjes houder.
We vertrokken om 22:04. n de bus werden de kaarten uitgedeeld en wisten we waar we zaten, namelijk Blue-B West, level, block B10 , rij 18 en stoel 422/423: EK-kaart 2008
We stopten onderweg nog in de buurt van Brussel en hadden een chauffeurswissel bij Arlon. Mike heeft er niks van gemerkt, want hij sliep vast.
Bij de zwitserse grens was er natuurlijk een paspoort controle. Raden wie daar werd uitgepikt........ Mike?
Na deze langdurige controle kwamen we toch op tijd, 10:00, aan in Bern.

Vanuit de bus liepen we richting het centrum, in principe de oranje lint volgen. We liepen langs het hotel van Oranje, waar de bus klaarstond. De bewakers zeiden dat het nog een half uur to uur kon duren voordat de spelers eruit kwamen. Daar konden we niet opwachten en zijn doorgelopen. Op het eerste leuke terrasje het eerste biertje genomen. De kosten vielen wel meer 5 CHF of te wel 3,20 Euro. Na lekker in het zonnetje gezeten te hebben zijn we doorgelopen naar de Fanzone.

In de fanzone was het nog rustig. Wel gingen de ballen in de lucht en was er een optreden van ? Natuurlijk oranje liedjes.
Omdat het rustig werd en weinig meer aan, zijn we door de stad gelopen om wat cultuur op te doen. Het is een mooie stad. Door het lopen kregen we honger en gingen we op zoek naar een eettent. Helaas weinig terassen waar je kon eten. Dus eindigden we bij ... een italiaan. Lekker pizza en pasta verorberd als voorbereiding op de wedstrijd.
Toen we klaar waren met eten, was de campingtroep ongekomen bij de Fanzone. Duz op zoek naar oranje geklede Paul, Chiel, Andre en Leon.
Na wat telefoongesprekken heen en weer elkaar gevonden op de inmiddels zeer drukke Fanzone. Bonny Sindclair was gelukkig net klaar.
Na een aantal pogingen om bier te halen, hebben we dit maar opgegeven. We zijn toen teruggelopen naar onze eerste terras. Daar zou de oranje optocht ook langskomen.
Als vermaak gingen ook hier een aantal ballen de lucht in. Één voltreffer op de bier beker van Chiel.

Om 17:15 kwam de oranje parade voorbij. het was grote oranje lint van mensen die over de brug naar het stadion gingen met of zonder kaartje. De campingploeg liep ook mee. De Zwitser keken met verbazing naar de uitgelaten oranje supporters. Zelf Italianen waren onder de indruk.
Het was fantastisch, zeker toen de hele stoet op de grond ging zitten en weer opsprong.

Bij het stadion werden de echte EK-gangers gescheiden van de minder fortunlijke supports. Jan en Mike gingen het stadion in. We zaten achter het doel en hadden goed zicht over hethele veld. We moesten nog 2 uur wachten tot de wedstrijd begon, maar werden vermaakt met het warmlopen en dansoptreden.
Het stadion was ongeveer een kwart gevuld met italianen en voor de rest helemaal oranje!

We waren gespannen na het fluitje. De openingtreffer gaf een ontploffing in het stadion en daarna was het ontspannen en continue aanmoedigen. Zeker nadat er na 4 minuten alweer werd gescoord. De italianen waren na 24 minuten ineens heel stil. Ruud had zelf nog kans op 3-0 voor de rust.
Na de rust was het weer spannend want de italianen zette meer druk. Ze kregen kansen, maar Edwin van der Sar, de onbetwiste leider, keerde ze allemaal!
Nu zaten we bij het italiaanse doel en zagen dat van Bronckhorst scoorde, Affalay net over schoot  en van Persie naast schoot.

Na de wedstrijd gelijk naar de bus gelopen, na gecheckt te hebben bij Dirkje, de OAD begeleidster, of we naar parkeerplaats B of C moesten. 2 kwamen laat aan, waardoor we rond 23:45 vertrokken richting huis. Vermoeid en zeer voldaan viel Mike weer in een diepe slaap en lag Jan nog na te genieten van de wedstrijd. Om 11:35 kwamen we weer aan in Zeist-Driebergen.

Om 12:55 waren we weer thuis en was het avontuur weer ten einde.