Alex had donderdag 27 oktober bij de voorronde van het sterkste kind van Nederland gewonnen en ging naar de finale. Op donderdag 3 november waren de opnamens voor de Finale. Om 12:35 waren we al aanwezig. Alex kreeg een eigen t-shirt met zijn naam erop: "Alex, komt dat schot".
We moesten lang wachten want de andere opnamens liepen uit. Rond 14:00 begonnen de opnamens en werd er uitgelegd wat het doekl van het spel was. De kinderen moesten een gele MG trekken over een afstyand van 25 meter. Ze kregen een tuig aan, helm op en kniebeschermers om.
Na veel praten door de produktiemedewerkers begon de show. Alles ging goed totdat bleek dat het geluid niet goed werd opgenomen. Gelukkig hadden de kinderen de auto nog niet getrokken.
Het geluid kregen ze niet goed (draadloos) en dus mochten we terug naar binnen.

Na een uur hadden ze andere geluidshulpmiddelen geregeld (met draad), maar konde cameraman niet meer verder omdat deze nodig was bij een andere opname, TMF.
De regisseur nam een ander camera en ging alles opnemen.

Er werd opnieuw begonnen en dat ging in één keer helemaal goed. De eerste kandidaat trok de auto in ongeveer 30s, de tweede in 24s, de derde in 22s en de vierde in 16s. Alex was als laatste aan de beurt. Hij trok, trok en trok en kreeg de auto vooruit en haalde zonder te vallen de finish.
Niemand kon de tijdklok zien dus was het heel spannend. Toen Alex uit het tuig was gestapt en uigehijgd, gingen de opnamen verder en werd zijn tijd onhuld: 27s. Helaas had Alex niet gewonnen, maar kreeg wel een enorme beker.
Na de champgane en op de foto, kregen alle kinderen nog een tas met goodies van Nickelodeon.

De uitzending van de finale is dinsdag 15 november om 16.50 op Nickelodeon bij het programma At Nick.

De foto's zijn hier te bekijken.